Jakarta hotel Westcord, Amsterdam

Op de punt van het Java eiland staat een nieuw hotel van Westcord, het Jakarta hotel. De locatie is prachtig gelegen aan het IJ en vlak bij Centraal Station. Dit duurzame hotel is volledig energieneutraal gebouwd. Het gaat voor een BREEAM-NL “Excellent” certificaat. Architectenbureau Search is verantwoordelijk voor het ontwerp.

Hotel Jakarta biedt veel publiekstoegankelijke faciliteiten. Naast de 200 hotelkamers zijn  een restaurant aan de noordzijde gerealiseerd, een groot restaurant met aangrenzend terras aan het IJ aan zuidzijde en de espressobar aan de oostzijde naast de aanlanding met de Jan Schaefferbrug. Ook de subtropische tuin, in het hart van het gebouw is niet alleen toegankelijk voor de hotelgasten. Deze tuin, die in samenwerking met de Hortus Botanicus is ontwikkeld is zichtbaar en toegankelijk van alle zijden via een volledig transparante gevel.

  • Opdrachtgever: Westcord hotels
  • Verleende diensten: projectleider, adviseur, toezicht
  • Programma: 200 hotelkamers, wellness center met fitness, sauna’s, zwembad en beautysalon, meerdere restaurants, espressobar, skybar op 8e verdieping, tropische binnentuin i.s.m. De Hortus, parkeergarage.
  • Periode: maart 2016 – zomer 2018

.

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn