‘Als je een opdrachtgever langer kent weet je beter waar de kansen en gevoeligheden liggen’

6 maart 2020

Ellen van Teeckelenburgh werkt sinds 2013 bij Building for Tomorrow. Ze werkt aan verschillende huisvestingsvraagstukken voor verschillende opdrachtgevers, waarvan de laatste paar jaar voornamelijk voor de Nationale Politie. Wat zijn de voordelen, maar ook de nadelen, van zo’n langdurige relatie – en wat maakt het nou zo leuk?

Het was aanvankelijk de bedoeling om een korte periode bij de Nationale Politie te blijven, maar inmiddels is Ellen zes jaar en vier functies verder. “Ik werk binnen de eenheid Midden-Nederland als projectleider,” vertelt ze. “Momenteel ben ik bezig met meerdere projecten, waaronder een nieuw districtsbureau met een nieuwe meldkamer.” Daar komt veel bij kijken: het nieuwe bureau komt op de huidige locatie, dus er moet ook tijdelijke huisvesting gevonden worden, wat eigenlijk al een project op zich is”.

Gelukkig kent Ellen de mensen met wie ze samenwerkt inmiddels goed en weet ze wat de wensen en behoeften zijn. “Als je een opdrachtgever lang kent, begrijp je de vraagstukken sneller en weet je waar gevoeligheden en kansen liggen. Je hebt te maken met veel gebruikers met allemaal andere huisvestingsbehoeften, maar dat is juist wat het werk zo interessant maakt.” De ene dag praat Ellen over het verbouwen van een cellencomplex of ME-huisvesting, de volgende dag overlegt ze met een sectorhoofd over de meest geschikte locatie voor een nieuw districtsbureau. Een gesprek met een burgemeester over een politiesteunpunt in een gemeentehuis, behoort ook tot haar activiteiten.

Het werkelijk goed inrichten van huisvesting voor de politie zit vaak in de details: veel ruimten worden dag en nacht gebruikt. Kleine zaken als minder fel licht ’s nachts -zodat de overgang naar buiten niet zo groot is- of bureaustoelen zonder leuning -want daar past de koppelriem (met portofoon, handboeien, pepperspray en een dienstwapen) van een agent niet tussen- maken echt een verschil. “Voor andere ruimten gelden juist weer harde eisen. Bij een ophoudkamer, een wapenopslag of een schietbaan moet je goed weten wat wel en niet mag.”

De afgelopen zes jaar heeft Ellen hierin veel ervaring kunnen opdoen, en dat maakt het werk makkelijker. “Als ik één project hebt gedaan, kost de volgende mij minder moeite omdat ik bepaalde dingen al heb uitgezocht. Ook weet ik dan waar de angsten en de scepsis van de gebruikers zit, want dat zijn vaak terugkerende zaken.” Nu Ellen dit herkent, kan ze de gebouwen efficiënter realiseren en gebruikers beter informeren over het proces en wat ze te wachten staat.

Aanbestedingsregels van grote publieke instanties kunnen langdurige relaties met opdrachtgevers soms in de weg staan. Terwijl “Als je een opdrachtgever langer kent weet je beter waar de kansen en gevoeligheden liggen en dat is voor de opdrachtgever echt van toegevoegde waarde”. Het functioneren van de politie ligt de laatste jaren onder een vergrootglas, en dat geeft soms extra druk. Desondanks doet Ellen haar werk met groot plezier: Voor mij geeft dat de stimulans om een werkomgeving te creëren waarin de politie haar werk optimaal kan doen. “Immers, ik kom bij de politie dagelijks enorm bevlogen mensen tegen met een hoge maatschappelijke betrokkenheid.”

Tevens behoudt Ellen haar basis bij Building for Tomorrow: “Ook al werk ik vier dagen op locatie, voel ik mij enorm verbonden met mijn team bij Building For Tomorrow. Met hen deel ik de passie voor het werk. We willen allemaal het beste uit onze projecten halen, en daar sparren we over met elkaar. Dat vind ik heel fijn.”

Houd jij ook van een uitdaging en haal jij altijd alles uit je projecten? Kijk dan eens bij onze vacatures op: https://www.buildingfortomorrow.nl/vacatures/!

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn