Amare, nieuwe onderkomen van het Nederlands Dans Theater , Koninklijk Conservatorium, Residentie Orkest en het Zuiderstrandtheater

14 oktober 2020

De gemeente maakt van het Spuikwartier een bruisend gebied met veel afwisseling. Aan het spuiplein wordt hard gewerkt aan Amare, het nieuwe onderkomen van het Nederlands Dans Theater (NDT), Koninklijk Conservatorium (KC), Residentie Orkest (RO) en het Zuiderstrandtheater (DMC). Amare heeft maar liefst vier zalen en wordt het nieuwe culturele hart van de stad. De naam Amare is ontleend aan het Latijnse werkwoord amare wat ‘liefhebben’ betekent en het Italiaanse mare wat ‘aan zee’ betekent. Een passende naam voor een theater in een stad aan zee. De oplevering staat gepland in mei 2021 en de verwachte opening in september 2021.

In opdracht van gemeente Den Haag werkt collega Roman Griffijn sinds juni 2020 als assistent projectmanager en (deel)projectleider mee aan de totstandkoming van Amare. Binnen de verschillende en dynamische (project)teams begeleidt Roman het traject voor de verhuur van de in Amare gelegen commerciële ruimten en het ontwerp (en realisatie) van het aangrenzend expeditiehof/stadsbalkon. Naast deze twee deelprojecten biedt hij ondersteuning bij het op- en afname proces van Amare en het technisch traject rondom de Spuigarage. Roman: ” een ontzettend mooi, complex en uitdagend project om aan te mogen werken”.

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn