Door in deze nieuwe werkelijkheid

20 maart 2020

“De wereld verandert snel”, dat is een kreet die we al vaak uitgesproken hebben. Nu ervaren we hem aan den lijve. In een paar weken zitten we opeens in een andere werkelijkheid. Een werkelijkheid waarin we onze weg nog moeten vinden. Net als vele anderen zoeken we naar de juiste weg om te handelen in deze onzekere tijd. Ondanks de veranderingen en onzekerheden zien we ruimte voor creatieve ideeën, nieuwe kansen en gaan onze projecten en initiatieven door. Zo hebben collega’s Niek en Cindy de afgelopen dagen hun themasessies met gebruikers van de UVA voor de invulling van een (nieuw) onderwijsgebouw op Roeterseiland gewoon door laten gaan. Althans niet gewoon, maar online, met Zoom (videoconferentie). De deelnemers konden in de sessie hun input voor het Programma van Eisen leveren vanuit huis. Het is wel even wennen om met 10 personen in een scherm te zitten en het gesprek te voeren over de toekomstige werkomgeving in het nieuwe onderwijsgebouw. Het vraagt een andere voorbereiding en discussiëren met 10 personen, bijna allemaal vanuit de thuissituatie, voelt voor de meeste deelnemers nog onwennig. De discussies worden minder stevig aangezet dan als je met z’n allen in 1 ruimte bent. Wie weet is dat ook nog wennen en levert de volgende sessie al meer vuurwerk op. Misschien is het wel veel effectiever en laten we ons minder verleiden om in nodeloze discussies te belanden en kom je sneller tot de kern. We gaan het zien.

Voor een ander project heeft Edwin de architectenselectie voor een interieurarchitect door laten gaan. Waar gewoonlijk de architecten zich komen presenteren aan de selectiecommissie gebeurde dat nu ook online. Een presentatie geven via de computer om daarmee een nieuwe opdracht te verwerven is zeker niet makkelijk. Mooi om te zien dat ook dit toch lukt en daarmee alsnog het ontwerpproces van start kan gaan. Wij zijn blij met de mogelijkheden om toch de vervolgstappen te kunnen zetten voor onze projecten en onze opdrachtgevers.

Via deze weg wensen wij iedereen veel inspiratie, creativiteit en natuurlijk boven alles veel gezondheid toe namens het gehele team van Building  for Tomorrow.

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn