‘Effectief samenwerken in projecten’ Gastcollege bij Hogeschool Inholland

16 november 2022

Paul en Roman mochten een gastcollege geven aan de 4e jaars studenten van Bouwmanagement & Vastgoed en Bouwkunde uit Haarlem en Alkmaar. Tijdens het interactief college hebben zij het belang van een constructieve samenwerking in teams binnen projecten toegelicht en hoe wij dit in projecten tot stand brengen met de Building Journey.

Het samenwerken in teams, die vaak voor het eerst samen aan een project werken, gaat zeker niet altijd vanzelf. Hoe kan je als projectleider of projectmanage dan toch goed sturen op gedrag en cultuur om die constructieve en prettige samenwerking tot stand te brengen? Met een toelichting op de werkmethode de Building Journey hebben Paul en Roman de studenten inzicht gegeven in hoe zij in projecten effectief kunnen sturen op gedrag en samenwerking, naast het sturen op de meer meetbare aspecten als onder andere geld, tijd en informatie.

Ook heeft Roman de studenten ter inspiratie verteld over zijn afstudeeronderzoek die hij enkele jaren geleden heeft gedaan bij de opleiding waar zij binnenkort gaan afstuderen. Hij heeft destijds onderzocht hoe wij de duurzaamheidsambities van onze opdrachtgevers kunnen vergroten en hoe je hen intrinsiek kan motiveren daartoe. Vervolgens heeft Roman laten zien dat je met kleine stappen veel kan bereiken op het vlak van duurzaamheid. De bedrijfsvoering van Building for Tomorrow is inmiddels bijna 3 jaar CO2 neutraal. Wil je meer lezen over onze duurzaamheidsprestaties? Bekijk dan onze blog: https://www.buildingfortomorrow.nl/voor-2e-jaar-op-rij-co2-neutraal/

Met het college hebben Paul en Roman de studenten uitgedaagd om af en toe af te wijken van de gebaande paden.

Wederom een enthousiaste groep studenten, die met alle kennis van de opleiding en inzichten uit dit gastcollege als professionals klaar worden gestoomd voor de toekomst.

Wij wensen de studenten veel succes met hun afstuderen en toekomstige carrière.

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn