Geslaagde preview Stadhuis Utrecht

10 april 2019

Nog enkele weken hard werken en dan zal het Stadhuis van Utrecht weer in zijn volle glorie in gebruik worden genomen. Mooi dat we de gelegenheid kregen om enkele relaties mee te nemen en het prachtige monument te laten zien.

De eerste contouren van het Stadhuis van Utrecht werden meer dan 1.000 jaar geleden gevestigd. In de loop van de eeuwen zijn er diverse bouwdelen bijgevoegd en hebben talrijke verbouwingen plaats gevonden. De laatste uitbreiding was in het begin van de jaren ’90 van de vorige eeuw, naar ontwerp van de Spaanse architect Miralles. De huidige verbouwing staat in het teken van revitalisering en verduurzaming. Zo krijgt het stadhuis nu een doorgang met een ingang aan de Stadhuisbrug, waarmee een openbare verbinding ontstaat naar de grachtzijde vanaf het plein. Om het gebouw goed te laten functioneren als plek van ontmoeting en samenzijn worden de hal en de grote trouwzaal multifunctioneel ingericht. Verder worden diverse maatregelen toegepast om het binnenklimaat te verbeteren en energie te besparen.

Bijzondere historische details zijn weer zichtbaar gemaakt en hersteld, zoals een aantal prachtige glas in lood vensters, sierstukwerk en schilderwerk in de originele kleurstellingen en diverse beeldhouwwerken. Het is ook hier weer duidelijk dat met plezier werken en met liefde voor het vak meer kan worden bereikt!

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn