Hoogste punt Conradhuis

15 april 2021

We feliciteren de Hogeschool van Amsterdam met het bereiken van het hoogste punt bij de bouw van het Conradhuis aan de Wibautstraat.

Hanneke Reuling, lid College van Bestuur HvA: ‘Met dit hoogtepunt wordt de voltooiing van de Amstelcampus steeds zichtbaarder, een lichtpuntje in tijden waarin we veel beperkingen kennen. Wij studeren en werken vanuit huis, maar de bouw gaat door, zodat we bij aanvang van het collegejaar 2022 dit prachtige nieuwe gebouw in gebruik kunnen nemen”. 

Met de bouw van het Conradhuis wordt de laatste stap gezet in de vervolmaking van de Amstelcampus, de open stadscampus van de HvA waar volgend jaar 5 faculteiten zijn gehuisvest. Het gebouw omvat ca. 25.000 m2 BVO en biedt een flexibele onderwijs- en onderzoeksomgeving voor o.a. de faculteit Techniek.

Building for Tomorrow is verantwoordelijk voor het bouwmanagement van dit duurzame onderwijsgebouw. Het Conradhuis bestaat uit hoogbouw aan de zijde van de Wibautstraat en laagbouw langs de Mauritskade. De laagbouw wordt met een glazen overkapping verbonden met het naastgelegen Theo Thijssenhuis, waardoor een indrukwekkend atrium ontstaat. De verwachte oplevering van het pand is in juni 2022. 

https://www.hva.nl/amstelcampus/conradhuis/conradhuis.html 

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn