Master class in Hotel Jakarta Amsterdam

8 juni 2019

Op maandag 3 juni vond in Hotel Jakarta Amsterdam een master class plaats voor de tweede- en derdejaars studenten van de opleiding Bouwmanagement & Vastgoed van de Hogeschool Inholland. Het thema van de master class was modulair bouwen met hout (houten prefab modules). Welke plek is daar beter geschikt voor ter inspiratie dan Hotel Jakarta Amsterdam?

Het vraagstuk rond dit thema was: hoe kan dit voorbeeldproject (Hotel Jakarta Amsterdam) inspiratie geven om tot een duurzame, effectieve, prefab bouwmethode voor seriematige rijwoningen te komen? De verschillende partijen die de realisatie van dit prachtige duurzame hotel hebben mogelijk gemaakt hebben kennis en kunde gedeeld met de studenten om hen te helpen bij dit vraagstuk.

Het programma begon in de ochtend bij Hotel Jakarta met een toelichting door Wybe de Jong en Roman Griffijn van Building for Tomorrow over de totstandkoming van het duurzame hotel, de BREEAM Excellent certificering en de keuze om modulaire hotelkamers te bouwen. Vervolgens werden de studenten meegenomen in een rondleiding door het hotel en enkele houten prefab kamers. In de middag ging de masterclass door naar de Academie van Bouwkunst waar er een presentatie door Ursem en DeNijs gegeven werd over modulaire bouwen. Het resultaat van de masterclass was een  roadmap / infographic over effectieve manieren van het bouwen van rijwoningen zonder beton.

 

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn