Ontbijtsessie LABQ bij UvA voor terugkoppeling resultaten PvE

12 april 2023

LABQ wordt het nieuwe gebouw van de UVA op Science Park voor Quantumtechnologie, waarin vanaf 2027 hoogwaardig onderzoek en onderwijs plaats zal vinden in een kennisveld waarin Nederland wereldwijd koploper is.

Samen met de betrokken UvA-medewerkers van de Faculteit Natuurkunde Wiskunde Informatica (FNWI), Facility Services (FS), Financiƫn Planning en Control (FP&C) en Huisvestingsontwikkeling (HO) hebben wij gewerkt aan het Programma van Eisen voor dit nieuwe faculteitsgebouw. Donderdag 6 april werden de resultaten van deze intensieve samenwerking gepresenteerd. Deze sessie was de afsluiting van de periode waarin het PvE (Ruimtelijk Functioneel PvE, Technisch Ambitiedocument en Interieur PvE) is geschreven en een vervolg op de kick-off van vorig jaar.

Onder het genot van een ontbijt trapte de directeur FNWI de sessie af. Vervolgens gaf onze collega Niek een presentatie over de hoofdlijnen van het Ruimtelijk Functioneel PvE, het Technisch Ambitiedocument en het Interieur PvE . Tot slot lichte Marlies Veldman van Huisvestingsontwikkeling het vervolgproces toe. Het streven is om het gebouw in 2027 op te leveren en in gebruik te nemen. LABQ is niet alleen bedoeld voor onderwijs en onderzoek, maar ook voor partners van de UvA en verhuur aan gerelateerde bedrijven.

Wij kijken met plezier terug op het proces om tot deze mijlpaal te komen en zijn trots op het resultaat, een integraal PvE waarmee de volgende stap gezet kan worden richting de realisatie van een nieuwe plek waar hoogwaardig onderzoek en onderwijs op dit innovatieve kennisveld verder gebracht kan worden.

Wij wensen de UvA en FNWI in het bijzonder veel succes met de verdere totstandkoming hiervan!

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn