OPEN BLIK – INSPIRATIEDAG 2022

14 november 2022

Ook dit jaar was onze jaarlijkse inspiratiedag enorm geslaagd!

Vorige week waren we te gast bij NEMO SCIENCE MUSEUM in Amsterdam en hebben we met onze gasten, opdrachtgevers, goede relaties en het team van Building for Tomorrow en van Zorg voor Morgen een inspirerende middag beleefd. Onze twee gastsprekers Yassine Bousaid directeur van De Meervaart en Michiel Buchel, directeur van NEMO hebben ons geraakt met hun persoonlijke en inspirerende verhalen op actuele thema’s.

Yassine staat met de Meervaart midden in die multiculturele metropool van Amsterdam en trekt een breed publiek aan, hij programmeert hierop. Hij heeft ons met zijn persoonlijke verhaal bewust gemaakt dat het op de juiste manier framen van mogelijk gevoelige onderwerpen en het denken in overeenkomsten er toe leidt dat de Meervaart voor iedereen aantrekkelijk kan zijn en vooral ook is.

Michiel heeft ons weer verder nieuwsgierig gemaakt, zoals NEMO dat al 100 jaar doet. Met nieuwsgierigheid leer je te ontdekken en geeft je toegang tot andere inzichten. Dit helpt ook kinderen op jonge leeftijd zich te interesseren voor onderwerpen die ogenschijnlijk nog wat verder van hen afstaan, relevant voor hun ontwikkeling. Ook heeft hij onze ogen geopend voor wat de wetenschappers in Nederland bereiken, welke impact ze hebben wereldwijd en dat we daar best trots op mogen zijn.

Naast de inspirerende verhalen van onze gastsprekers hebben we in twee interactieve sessies nieuwe inzichten gekregen. Zoals hoe je effectief om kunt gaan met diversiteit om een meer inclusieve organisatie te worden. We zijn bewust geworden en hebben kunnen ervaren wat het verschil is tussen integratie en inclusie en wat dit met je kan doen. Daarnaast zijn we aan de slag gegaan met een open blik naar de toekomst. Ben je instaat om alle referentiekaders even los te laten, helemaal vrij te denken en je een voorstelling te maken van de ‘ideale’ wereld over 50 jaar?

Wij kijken met veel plezier terug op een middag vol met mooie, humorvolle, bevlogen, interessante en persoonlijke verhalen uit het hart, mooie inzichten over inclusie, een verassende open blik in de toekomst, Inspirerende sprekers, netwerken, kennis delen, hoe krijg je verandering, hoe pas je je aan, inclusiviteit, innovatie in de techniek en goede gesprekken en ontmoetingen.

Heel erg bedankt allemaal! We kijken uit naar de volgende inspiratiedag in 2023!

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn