Nieuwbouw Market Hotel Groningen

Nieuwbouw Market Hotel van WestCord Hotels in Groningen

Op de Grote Markt van Groningen is het nieuwe Market Hotel van WestCord gerealiseerd. Het hotel met haar gemetselde trapgevel bestaat uit zes verdiepingen, met een groot dakterras voor zo’n 200 gasten op de bovenste verdieping. In het hotel zijn 123 hotelkamers, waarvan een deel met Frans balkon. Daarnaast is er een grand café, restaurant, bakkerij en twee terrassen met als doel de functie van de Grote Markt als ontmoetingsplek door te laten lopen in het hotel.

The Market Hotel is een ontwikkeling vanWestCord Hotels met VolkerWessels Vastgoed. Rottinghuis aannemingsbedrijf heeft het gebouwd en Architect Thomas Müller van Müller-Reimann Architekten uit Duitsland is verantwoordelijk voor het definitieve ontwerp. De Zwarte Hond werkte het architectonisch ontwerp bouwkundig uit. Het hotel is volledig elektrisch, gasloos en aardbevingsbestendig gebouwd.
Wij hebben in de rol van contractmanager en strategische adviseur bijgedragen aan een goed verlopend proces tussen opdrachtgever en de bouwende partijen.

  • Opdrachtgever:WestCord Hotels
  • Verleende diensten: Contractmanagement en strategisch advies
  • Bruto vloeroppervlakte: ca. 8.000 m2
  • Periode: juni 2018 – voorjaar 2020
Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn