Studiereis Parijs: inspiratie, lekker eten, een open blik en plezier

16 mei 2022

Afgelopen dagen hebben we met het team van Building for Tomorrow en het team van Zorg voor Morgen een fantastische studiereis in Parijs beleefd. Naast een heleboel gezelligheid, mooi weer, heerlijk eten en veel lachen, hebben we ook veel inspiratie opgedaan voor onze projecten in Nederland.

Een van de thema’s waar we mee op pad gingen was de vraag op welke wijze je een openbaar gebouw meer inclusief kunt maken. Deze vraag komen we steeds meer tegen binnen onze projecten, onder andere bij de ontwikkeling van Theater de Nieuwe Meervaart in Amsterdam. We hebben mooie voorbeelden bekeken en gezien wat werkt en minder goed werkt. Uiteraard maakt het uit welke doelgroepen je wilt bereiken en welke ruimte er is om meerdere functies te combineren in hoeverre de mate van inclusiviteit te beïnvloeden is. Andere aspecten die hier invloed op hebben zijn onder andere creëren van veilige plek, licht versus donker, materiaalkeuze, openheid versus geslotenheid, integratie van groen en natuurlijk toegankelijkheid. Ook op dit thema is het context afhankelijk en vraagt dit om maatwerk.

Al met al veel inspiratie opgedaan en mooie voorbeelden gezien om mee te nemen in onze projecten en met een open blik te bouwen aan morgen.

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn